Julgran har en mycket rik kristen religiös betydelse


Julgran är en del av firandet av jul med ljus och ornament som dekorerar gran eller tallar. Modernt julgran har sitt ursprung i Tyskland. Den 24 december varje år inrättade tyskarna ett granträd (Edens trädträdets träd) hemma och hängde kakorna på den, symboliserande helgedomen (Kristi försonings märke). Modern användning av alla typer av kakor istället för heliga kakor, julgran men också ofta en symbol på Kristus ljus. Dessutom har inredningen ett jultorn, en trästriangelstruktur, det finns många små galler placerade Kristus staty, tornet dekorerat med vintergröna lövverk, ljus och en stjärna. Julgran Vid 1500-talet slogs jultornet och Edenens träd i ett julgran.

Betydelsen av julgranen:

Faktum är att julgran har en mycket rik kristen religiös betydelse, den kan representera: trädets träd, Kristi livslovers kors, Johannes apostlar i den "tysta skivan" som nämns i gudarna, ser livets träd, jul Träd detta träd Ge varje år tolv uppsättningar frukt för terapeutisk effekt. Julgransdekoration och små gåvor, mer festlig lycklig mening.

Ursprung:

Julgranen är förmodligen härledd från det tidiga medeltidens religiösa drama - "paradiset", som kommer att anordnas i det temporära kapellet eller torget i Europa.

Detta drama berättar om människans berättelse från "övergången till morföräldrarna" i paradiset tills "Jesus Kristus föddes i kylan". På scenen kommer det alltid att finnas ett träd hängande från äpplet, julgran en symbol för paradis träd.

Snart började folk en julanpassning: hemma "paradis träd" hängande gåva, julgran men peka också på ljuset för att fira Jesus Kristus födelse för mänskligt återtagande paradis.

Moderna julgranar härstammar i Tyskland, och senare gradvis populära i världen, som julafton i en av de mest kända traditionerna. Ofta människor i julen före och efter en vintergrön växt som tall in i huset eller utomhus och dekorerade med julljus och färgdekorationer. Och lägg en ängel eller en stjärna ovanpå trädet.