Ursprunget till julgran


Modernt julgran har sitt ursprung i Tyskland. Den 24 december arrangerade tyskarna ett granträd hemma och hängde kakorna på toppen och symboliserade helgedomen.

Modern användning av alla typer av kakor istället för heligt bröd, men också ofta en symbol på Kristus ljus. Dessutom har inredningen ett jultorn, en trästriangelstruktur, julgran finns det många små galler placerad Kristus staty, tornet dekorerat med vintergröna lövverk, ljus och en stjärna.

Vid 1500-talet slogs jultorn och Eden träd i julgranar.

På 1700-talet började denna anpassning populär i de tyska troende troende, Julgran populär till 1800-talet, blev landet en djuprotrad tradition.

I början av nittonde århundradet spredde julgranen till England; Julgran i mitten av 1800-talet, drottning Victorias make, den tyske prinsen Albert för att främja populariteten.

Och så tidigt som 1700-talet julgran av de tyska invandrare till Nordamerika, till 1800-talet är mycket populärt. I Österrike är Schweiz, Polen och Nederländerna också populära.

Traditionellt kommer julgranar att byggas fram till julafton och sedan avlägsnas efter 12 nätter (6 januari). Både förskottet och uppskjutningen anses vara otur. Men julklappens julklappsserie för de flesta butikerna i slutet av oktober sätta upp julen.

Naturliga eller konstgjorda träd kan användas som julgranar. Silver gran, vit gran, kallt berg, gran, tall, tall och andra trädarter är de vanligaste julgranarterna.

Idag är det bara USAs krav på julgranar 3300-36 miljoner träd, Europa är så högt som 5000-6000 miljoner träd. Varje jul kostar kostnaden för att köpa träd i varje land i miljarder enheter (euro / dollar)

På julmarknaden i Dortmund finns det ett stort julgran, julgran är 45 meter högt, det här är naturligtvis inte en naturlig tillväxt, men med en kombination av 1700 gran.

Förutom den europeiska torget kommer det generellt att ordna ett stort julgran, och amerikanerna tycker också om att ordna storskaligt julgran i viktiga tillfällen.

I de självanpassade julljusen får du inte sätta in för många strängljus, för att inte bränna glödlampan över belastningen. Dekorativa julljus, bör du först testa den ljusa strängen är normal. Julgran Efter att dekorationen är klar rekommenderas att du försiktigt skakar ornamenten ordentligt dekorerade i trädet.

Idag har julgranen blivit en oumbärlig dekoration av jul, och varje jul närmar sig, många köpcentra, familjen har ett julgran som dekoration. Trots att trädets storlek är annorlunda, är dekorationerna på trädet också annorlunda, vet inte att du hittat nej - det finns en sak gemensamt: trädet har en stjärna på toppen.

Men varför skulle det bli en stjärna? Vad betyder den här stjärnan?

Varför finns det en stjärna ovanpå julgran?

När Jesus föddes fanns det ljusa stjärnor på himlen, och de tre prästerna och herdarna i Orienten kunde hitta Jesus. Överst på varje träd måste ha en stor stjärna, som den sjunkande guiden östern tre doktor hittade Jesu stjärnor. Men även i vissa länder i utlandet, den traditionella tullen, kan bara Herrens familj lägga detta hopp, stjärna hänger, andra kan inte fördriva.

Vad betyder den här stjärnan?

Den här stjärnan heter "Bethlehem Star" och Jesu födelseort. Bordeauxstjärnan, den ovanliga bilden av Betlehem, spelas in i det bibelska Nya testamentet Matteus kapitel II. Legenden om två tusen år sedan, när Jesus föddes i stallet, ledde en ljus stjärna de östliga doktorerna att hitta den nyfödda Jesus.

Därför har julgran alltid en stjärna - den ursprungliga julen är att fira Jesus födelse!